Einde Rally Seizoen 2023

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 11:13

Voor Rally Team Stegehuis was de Twente rally de laatste rally van het seizoen. En wat was die gaaf!

 

We zijn zaterdag avond gestart en door een zware crash werd er maar 1 proef gereden van de 4. Maar gelukkig stonden er zondag nog 12 proeven op ons te wachten!

 

Helaas had het de hele nacht geregend waardoor het glad was. Toch zijn we op de slicks gestart en rustig begonnen.

Het tempo bij zowel Henk als Nick zat er goed in. Helaas reed Nick op de eerste industrieproef in de eerste boucle een foutieve ronde waardoor zij een tijdstraf kregen en ver achter kwamen te staan. 

 

 

Henk en Gerrit hebben de eerste boucle geen fouten gemaakt en kwamen goed omhoog in het klassement!

 

De tweede boucle wou Nick tijd goed maken. De industrieproef bestond uit 4 rondes waarvan bij de ibc vaten de ene keer links en de andere keer rechts gehouden moest worden.

 

Nick wou tijd goedmaken waardoor hij de 2e keer op de industrie erg hard ging. De 3 rondes gingen goed en zeer snel maar de 4e ronde moesten ze links het ibc vat passeren. Ze kwamen te hard aan rijden waardoor ze niet links het ibc vat passeerden maar recht er tegen aan knalde. Hierdoor hadden ze veel blikschade..

 

We hebben met de schade nog één proef gereden waar na er een service was. Hier hebben de monteurs de schade zo weten te beperken dat we door konden en toch konden uitrijden!

 

Henk en Gerrit hebben verder geen problemen gehad en zonder moeite uitgereden!

 

 

Omdat de Drenthe rally de vergunningen niet rond heeft gekregen,  kunnen we deze niet rijden. Dit betekend dat het einde seizoen is voor ons.

 

We gaan nu de tijd nemen om de auto's weer klaar te maken voor  2024. Natuurlijk zijn we ook druk om de auto van Jack Stegehuis klaar te maken die volgend jaar zal gaan debuteren als rijder!

 

25 November sluiten wij het seizoen officieel af met de sponsoren en het team!

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Kamphuis
7 maanden geleden

Mooi debuut seizoen jongens! ook leuk dat pa en Gerrit als herintreders erweer bij zijn.
Succes met de opbouw van auto nr. 3 en met de zoektocht naar een nieuwe navi voor Nick